U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Satijn

Showing 1 to 48 of 58 total

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Showing 1 to 48 of 58 total

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Satijn

Oorsprong van satijn

Het Nederlandse woord satijn komt van het Franse satin, wat 'glanzende, zachte zijden stof' betekent. Dit woord is weer ontleend aan het Arabische zaituni, dat de betekenis 'satijn' had en eerder 'uit Citong' zou hebben betekend. Citong was de plaats in China waar het satijn vandaan kwam.

Satijn: wat is het en waarvoor kan je het gebruiken?

Satijn is een weefsel in satijnbinding. De satijnbinding is een weeftechniek waarbij de kruispunten van de ketting- en inslagdraden gelijkmatig verspreid liggen. Bij een inslagsatijn wordt het effect gevormd door de inslagdraden, doordat deze de bindingspunten bedekken. Met deze techniek kunnen garens heel dicht op elkaar geweven worden, waardoor de satijn soepel wordt. Als glanzende inslagdraden en matte kettingdraden gebruikt worden is de onderkant van de satijn dof, maar de bovenkant glazend door de losliggende inslagdraden. Dit geeft de satijn een luxe uitstraling.

Satijn wordt vooral gebruikt voor het maken van lakens, jurken, blouses, bruidskleding, lingerie, broeken en ander beddengoed.

Plek1 en Satijn

In het assortiment van Plek1 zitten 2 soorten satijn, satijn deluxe en satijn uni. Het verschil zit in het gewicht per meter. Satijn deluxe is 125 gram per vierkante meter en satijn uni is 80 gram per vierkante meter. Allebei de soorten satijn zijn 100% polyester.

Plek1 is altijd bezig met het uitbreiden van het assortiment en staat zeker open voor aanvragen. Dus mocht jij nou net boerenbont met bloemetjes, stippen, strepen of wat voor soort dan ook zoeken. Neem even contact op!