U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Boerenbont

Showing 1 to 48 of 87 total

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Showing 1 to 48 of 87 total

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Boerenbont

Oorsprong van boerenbont

Boerenbont is begonnen als schildertechniek die werd gebruikt op serviesgoed. Het geschilderde boerenbont motief bestaat uit bloemmotieven in mooie vormen. Het aantal kleuren dat wordt gebruikt voor het schilderen van boerenbont is beperkt tot groen, rood, geel en blauw.

Waar boerenbont vandaan komt is niet precies bekend, maar het is ontstaan in de 19e eeuw. In Nederland is de productie rond 1840 begonnen en dit is pas in 1969 verplaatst naar België. De boerenbont print werd zo bekend, dat hij later gebruikt werd in stoffen. Zo is de boerenbont stof ontstaan.

Multi-inzetbare stof

Boerenbont als stof wordt gekenmerkt door zijn vele verschillende motieven. Van bloemetjes tot stippen tot ruitjes. De stof is van 100% katoen, wat ervoor zorgt dat het multi-inzetbaar is. Zo kan boerenbont gebruikt worden voor het maken van gordijnen, lakens, dekbedovertrekken, kussentjes, tafelkleden en lampenkapjes. Maar ook voor kleding, zoals bijvoorbeeld jurkjes of overhemden.

Plek1 en Boerenbont

In het assortiment van Plek1 zit voorlopig uitsluitend nog de geruite of geblokte versie van de boerenbonte stof. Deze geruite stof verkopen wij in 4 verschillende maten. De mini ruit is de kleinste geruite stof met een ruit van 2mm. De kleine ruit is iets groter met een ruit van 5mm, gevolgd door de middel ruit van 10mm. De boerenbont met grote ruit is een geruite stof met een ruit van 18mm. Wij bieden per ruit ruim 20 verschillende kleuren aan, waarbij de grondkleur altijd is wit is.

Plek1 is altijd bezig met het uitbreiden van het assortiment en staat zeker open voor aanvragen. Dus mocht jij nou net boerenbont met bloemetjes, stippen, strepen of wat voor soort dan ook zoeken. Neem even contact op!