U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Friteuses

3 artikel(en)

3 artikel(en)

Friteuse

Plek1 biedt een ruim assortiment aan qua friteuses. Heeft u een friteuse nodig voor uw snackbar, school, werk of misschien wel thuis? Dan bent u aan het juiste adres. Niet alleen zijn wij de goedkoopste aanbieder van friteuses, maar leveren wij de hoogwaardigste kwalitatieve friteuses. De friteuse of frituurpan zijn hedendaags essentieel in de keuken. Met vet of olie worden bepaalde gerechten gefrituurd met de friteuse (frietpan). Afhankelijk van hoe jij je snack wilt frituren, wordt de friteuse gevuld met olie of vet verwarmd tot ongeveer 170 tot 210 graden Celsius. Maar waar komt nou eigenlijk de friteuse vandaan?

De oorsprong van de friteuse is te vinden in het Latijn. In het latijn werd gebruik gemaakt van het woord ‘frīgere’, wat wij nu kennen als roosteren. De friteuse dankt zijn naam aan de Oudfrans ‘friture’, wat letterlijk vertaald betekend: ‘voedsel in kokend vet bereiden’. Dit was alleen beperkt tot het bereiden van gebakken vis. Vervolgens werd de naam gegeven aan de plaats waar hij zich bevindt. Zo werd er in de frietkraam, gebruik gemaakt van de frietpan. Dit is tegenwoordig de friteuse of frituurpan zoals wij hem kennen.

Er zijn verschillende soorten friteuses van kleine friteuses tot aan grote friteuses, maar waar moet u nou opletten bij de aankoop van een friteuse? Om te beginnen moet u rekening houden met de spanning en de volt van een friteuse. Zo wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van de 230 volt. Dit is bij bijvoorbeeld bij de kantines op school of op kantoor verplicht. Maar er zijn een aantal horeca bedrijven waaronder restaurants die gebruik maken van 400 volt. Verder is het van belang van hoe gaat u de friteuse legen? Maakt u daarbij gebruik van een opvangbak of laat u de olie afkoelen en laat hem dan overschenken in een vet opvangbak?

Bij ons worden over het algemeen de friteuses afgenomen door scholen, snackbars, bedrijven, kantines, sportverenigingen, restaurants en particulier. Staat u hier niet tussen? Wordt dan snel klant en ervaar de kwaliteitsverschillen die wij leveren aan u! Voor al uw top friteuses moet u bij Plek1 zijn. De nummer 1 plek van friteuses, Plek1!